Foto: Bildbyrån

Slegers leder FC Rosengård efter raketkarriär som tränare

Uppdaterad
Publicerad

När Damallsvenskan återstartar efter OS har serieledande FC Rosengård en ny huvudtränare.

32-åriga Renée Slegers blir allsvenskans yngsta huvudtränare då hon tar över efter Jonas Eidevall.

– Press, absolut, så ser det ju ut i fotbollen, säger hon till SVT Sport.

Renée Slegers, född och fotbollsfostrad i Nederländerna och Willem II. kom till Sverige och Djurgårdens IF 2011. Efter fem säsonger i damallsvenskan med Djurgården och Linköping, plus 55 landskamper för Nederländerna, satte en knäskada stopp för fortsatt spel 2016.

2018 tog tränarkarriären fart i skånska Limhamn Bunkeflo och nu, bara drygt tre år senare, tar blott 32-åriga Slegers sig an ett av svensk fotbolls absolut tuffaste uppdrag. 

– Press, absolut, så ser det ju ut i fotbollen, men jag funkar så som person att jag klarar av den pressen. Att man vågar ställa krav på sig själv och sin omgivning, säger Renée Slegers till SVT Sport.

Fjärde kvinnliga huvudtränaren

När Renée Slegers nu tar över tränaruppdraget i Rosengård är laget i klar serieledning. Förlustnollan är intakt och laget har bara två insläppta mål på tolv matcher.

I och med det nya jobbet blir Slegers den fjärde kvinnliga huvudtränaren i årets damallsvenska.

– Kan jag vara en förebild för någon så är jag gärna det, för jag själv hade inte det. Därför hade jag aldrig några tankar på att bli tränare.

Rosengård möter KIF Örebro på hemmaplan den 22 augusti när damallsvenskan återstartar efter OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.