Sofie Bredgaard. Foto: Bildbyrån.

Sofie Bredgaard klar för FC Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Sofie Bredgaard spelade premiären för Linköping.

Nu är danskan klar för FC Rosengård.

– Jag ser fram emot att komma till ett lag med så många bra spelare som jag kan lära mig mycket av, säger 20-åringen i ett uttalande.

Övergången blev klar precis innan transferfönstret stängde i går. Den 20-åriga danskan har varit i Linköping sedan sommaren 2020 och spelade hela premiären mot Vittsjö (1-1). I och med flytten till Skåne kommer hon närmare familjen, vilket är något hon behöver just nu.

– Det känns jättebra att ha skrivit på för FC Rosengård, jag är väldigt glad att jag har fått den här möjligheten. Det känns bra för mig att komma närmre familjen och samtidigt få goda förutsättningar att utvecklas sportsligt. Det blir den perfekta kombon, säger Bredgaard till klubbens hemsida.

Den offensiva mittfältaren har flera ungdomslandskamper på CV:t. FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran är nöjd med värvningen av den flexibla spelaren. Kontraktet sträcker sig över tre år.

– Sofie är en ung och spännande spelare som verkligen tagit klivet fullt ut i år. Hon är en teknisk, snabbtänkt och smart. Att hon är vänsterfotad gör det bara ännu bättre. Det ska bli väldigt spännande att se hur hon kan påverka vårt spel och hur snabbt hon anpassar sig till vår miljö, säger hon.

Flera värvningar

Under transferfönstrets sista dag passade fler damallsvenska klubbar på att värva. Piteå har gjort klart med Hana Kerner. Kalmar har värvat en nionde amerikanska, Nathalie Dixon och Häcken skrev kontrakt med forwardstalangen Aisha Masaka.

KLIPP: Andrine Hegerberg om damallsvenska starten:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.