Cristiano Ronaldo spelklar, enligt tränaren. Foto: Bildbyrån

Solskjaer: Ronaldo debuterar mot Newcastle

Uppdaterad
Publicerad

Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer bekräftar att stjärnvärvningen Cristiano Ronaldo kommer att spela mot Newcastle på lördagen.

– Han har haft en bra försäsong med Juventus och han har spelat i landslaget. Han har haft en bra vecka med oss och han kommer definitivt vara på planen någon gång, det är säkert, säger han på en presskonferens.

Nyheten briserade som en bomb för några veckor sedan, Cristiano Ronaldo presenterades för en återkomst i Manchester United efter att intensivt ha ryktats till rivalen Manchester City.

Den portugisiske stjärnan har skrivit på ett tvåårskontrakt och det har spekulerats i att han skulle kunna göra sin comebackdebut i lördagens hemmamöte med Newcastle i Premier League. Något som nu bekräftas av lagets tränare.

– Han har haft en bra försäsong med Juventus och han har spelat i landslaget. Han har haft en bra vecka med oss och han kommer definitivt vara på planen någon gång, det är säkert, säger Ole Gunnar Solskjær på en presskonferens.

– Vi vet vad han har uppnått i sin karriär och han har kommit hit för att uppnå ännu mer. Han har levt sitt liv med en disciplin som en toppspelare. Truppens fokus har ökat. Cristiano och Raphael (Varane) kommer in och det finns ingenstans att gömma sig med vinnare som dem. Du kan inte ge 95 procent. Det kräver de av sig själva och alla andra.

36-åringen värvades till Manchester United 2003 och var kvar i klubben till 2009 när han flyttade till Real Madrid i Spanien. På knappt 292 matcher i klubben har han gjort över 118 mål.

KLIPP: Elanga om Ronaldo: ”Kan lära mig mycket av honom” (7 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.