Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det ligger mig varmt om hjärtat och har hjälpt mig genom hela livet”, säger Trelleborgs Somea Polozen om att fasta under Ramadan. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN

Somea Polozen fastar på elitnivå: ”Var likblek när jag kom hem”

Uppdaterad
Publicerad

Somea Polozen är en av flera svenska elitidrottare som deltar i fastemånaden Ramadan. I år sker fastan under försäsongen för Trelleborgs damallsvenska målvakt. Men förra säsongen var utmaningarna desto fler.

– Det var absolut svårt, säger hon till SVT Sport.

Den svenska U23-landslagsspelaren har fastat sedan de tidiga tonåren. Men det var först under förra säsongen hon fick känna på hur det var att kombinera fastan med idrott på högsta nivå.

– Det var absolut svårt, det var i en ny erfarenhet att fasta på den nivån, säger Polozen som under förra säsongen fick ställa sig mellan stolparna i Rosengård i säsongsinledningen när de andra målvakterna var skadade.

– Ibland nådde jag vägskäl där jag frågade mig om jag skulle fasta eller inte. Men jag mådde bra av att göra det och det gjorde mig till en bättre målvakt, förklarar Somea Polozen.

Under sommaren 2023 lånades Rosengårdsmålvakten ut till Trelleborg som hon var med och förde upp i damallsvenskan.

Hör mer av Somea Polozen om att fasta på elitnivå i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.