Son Heung-Min blev premiärmålskytt på Tottenhams nya arena. Foto: TT.

Son Heung-Min premiärmålskytt på Tottenhams nya arena

Uppdaterad
Publicerad

Till slut kunde Tottenham äntligen spela på sin nya superarena Tottenham Hotspur Stadium. Det blev en match i fansens smak och Crystal Palace besegrades med 2-0 i Londonderbyt.

– Känslan och övertygelsen är att det här är det bästa stadion som finns i världen, säger tränaren Mauricio Pochettino.

Det blev verkligen en festkväll för Tottenham och det frossades i lovord kring den nya arenan.

– Det är bara fantastiskt. Vilket otroligt stadion. Ljudet var bara så högt. Att göra det första målet på detta stadion. Jag vill bara säga att jag tackar mina lagkamrater och fansen, säger Son Heung-Min enligt BBC.

Därmed klev man i alla fall tillfälligt förbi rivalen Arsenal upp på tredje plats i Premier League.

”Det var en fantastisk känsla”

Sydkoreanen Son Heung-Min blev premiärmålskytt när han i början av den andra halvleken gjorde 1-0 efter att hans skott ändrat riktning på en Palaceförsvarare.

– White Hart Lane är vår historia men den nya stadion. Jag kan inte tro det. Att spela på den är en fantastisk känsla. Det är lite annorlunda än Wembley. Wembley var inte vårt hem, säger Son Heung-Min.

Eriksen också målskytt på galapremiären

Tio minuter från slutet utökade dansken Christian Eriksen till 2-0. Harry Kane hade gått omkull i straffområdet i en närkamp och medan många spelare vände blicken mot domaren passade Eriksen på att slå in bollen. Eriksen hade snart en överlycklig Dele Alli hängande på axlarna.

Tottenham Hotspur Stadium, som så småningom ska byta namn till en tung sponsor, kostade tolv miljarder kronor att bygga och ligger på samma plats som det rivna klassiska White Hart Lane. 59 215 räknades in denna kväll (kapaciteten uppges ligga på 62 000).

I den mest optimistiska kalkylen hoppades Tottenham kunna spela på den nya arenan i samband med ligastarten i augusti förra året.

I övrigt vann Manchester City enkelt hemma mot Cardiff med 2-0 och toppar återigen tabellen före Liverpool. Chelsea slog i kvällens tredje match Brighton hemma med 3-0 och passerade Manchester United på femteplatsen.

Premier League

Tottenham Hotspur logo

Tottenham Hotspur

2 - 0

Crystal Palace logo

Crystal Palace

Tottenham Hotspur Stadium, London
Publik: 59215
Domare: André Marriner

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.