Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån / Reuters

Sorgen för spanska stjärnan Olga Carmona mitt i guldfirandet

Uppdaterad
Publicerad

Det spanska landslaget fick ett varmt välkomnande när de kom hem till Madrid i går kväll. Laget firades stort och känslorna rann över – båda glädje och sorg.

– För ett ögonblick var det den bästa dagen i mitt liv och sedan blev det den värsta dagen i mitt liv, sa Olga Carmona som strax efter guldet var bärgat fick reda på att hennes pappa hade dött.

Spanien slog England i VM-finalen med 1-0 i söndags och tog landets första VM-guld på damsidan.

Det vinnande och enda målet i finalen gjordes av Olga Carmona. Där och då var hon i himmelriket men bara en kort stund senare befann hon sig på en annan plats när hon fick det tragiska beskedet att hennes far hade avlidit.

På scenen i Madrid Rio Park igår under hyllningarna skanderade folkmassorna Carmona – Carmona – Carmona.

”Så stolt över att ge landet sådan lycka”

Det var en känslosam spanjorska som gick fram till mikrofonen.

– Det här är ett väldigt speciellt ögonblick för hela Spanien, men det finns också något som är väldigt svårt för mig just nu. Som ni vet var gårdagen en dag med många olika känslor. För ett ögonblick var det den bästa dagen i mitt liv. Och så blev det den värsta dagen i mitt liv.

– Jag är ärligt talat så stolt över att ge landet sådan lycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.