Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

PL-tränaren tar bort wifi – för att truppen ska sluta spela tv-spel

Uppdaterad
Publicerad

Southamptons tränare Ralph Hasenhüttl har sett till att spelarhotellens wifi är avstängt – så att tv-spelstimmarna minskar.

– För att vara ärlig är det samma sak som alkoholism eller att bli drogberoende, säger han.

Bortaresorna kommer att bli annorlunda framöver för Southampton. Ralph Hasenhüttl, som tog över tränarjobbet i december, vill skydda sina spelare – och gör det genom att inte ge dem möjligheten att lira tv-spel på hotellet tack vare att det trådlösa nätverket är bortkopplat efter krav från Hasenhüttl.

– Jag gjorde samma sak i min förra klubb (Emil Forsbergs Leipzig). Då hade vi också problem med spelare som kvällen före match satt uppe och spelade tv-spel till klockan tre på natten, säger Ralph Hassenhüttl enligt BBC.

”Måste skydda spelarna på vårt sätt”

Österrikaren ser på tv-spelsberoende på största allvar.

– För att vara ärlig är det samma sak som alkoholism eller att bli drogberoende. Jag vet att ingen i truppen har allvarliga gamingproblem, jag har kontinuerlig kontakt med vår kapten (dansken Pierre-Emile Höjbjerg) för att ha koll och kontroll.

– Så länge det inte klassas som en sjukdom av regeringen måste vi skydda spelarna på vårt sätt. Och jag måste göra det 24 timmar om dygnet.

Southampton, två placeringar ovanför nedflyttning, spelar bortamatch mot Brighton på lördag.

Tidigare i veckan berättade en Championshipspelare att han spelade ett populärt spel i upp till tretton timmar om dagen, och han var rädd att det skulle förstöra karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.