Spanien vann komfortabelt mot Finland efter att ha legat under.

Spanien vann efter att ha legat under i första minuten

Den första matchen i Grupp B slutade i vinst med 4-1 för storfavoriten Spanien mot Finland. Spanjorerna hade inte förlorat på 15 matcher, men fick en oväntad svår start redan i den första minuten efter ett finskt mål.

Efter en mardrömsvecka med bästa spelaren Alexia Putellas korsbandsskadad kom det ännu en smäll direkt i premiären i Spanien.

I den första minuten chockade Finland Spanien med mål från Vittsjö-anfallaren Linda Sällström. En fin djupledsboll av Anna Westerlund gjorde att 33-åringen kom igenom och kunde sätta 1-0 i den spanske målvaktens högra hörn.

Men det skulle bli svårt för finländarna att behålla ledningen i matchen efter att Spanien växlat upp.

– Spanien var ett bättre lag än oss i dag, säger Finlands Linda Sällström till Yle.

Finland kunde inte hålla emot

Det skulle dröja till den 21:e minuten tills spanjorerna hade bollen i mål, men vinkades av då den var utanför linjen. Men strax därefter skulle kvitteringen i stället komma.

Irene Paredes kom upp på en hörna i den 25.e minuten och kunde enkelt nicka in 1-1.

Pressen mot Finlands målområde skulle därefter öka ytterligare.

Ett tidigt inlägg av Mapi Leon gjorde att Barcelona-mittfältaren Aitana Bonmati vackert kunde nicka in bollen i den 41:e minuten. 2-1 var därmed ett faktum.

– Jag är väldigt nöjd med resultatet och hur vi kom in i matchen efter det tidiga målet. Det har varit tuffa veckor. Ännu tuffare efter Alexias skada, säger Aitana Bonmatí, som gjorde 2–1-målet enligt spanska AS.

Finland lyckades komma upp ett fåtal gånger men kunde inte skapa tillräckligt bra målchanser.

Spel mot ett mål i andra halvlek

Den andra halvleken fortsatte att vara Spaniens och utökningen skulle komma i den 75:e minuten. Lucia Garcia var den som nickade in 3-1 efter en frispark som föranledde till situationen och därmed spiken i kistan.

I matchens slutminut fick Spanien en straff och vänsteryttern Mariona Caldentey fastställde slutresultatet 4-1. Spanien har därmed vunnit sina tre senaste matcher mot Finland och är obesegrade i nio hemmamatcher.

– Tyskland är nästa match, vi ska titta på dem nu. Vi har en väldigt svår grupp men det som hände på planen ger oss självförtroende och uppmuntrar oss att fortsätta, säger Bonmatí.

På tisdag möter Spanien Tyskland på tisdag den 12 juli kl. 21.00 i ett tufft möte och Finland spelar mot Danmark.