Spanien tvåa i gruppen – kan ställas mot Sverige

Spanien knep andraplatsen i grupp B efter att ha spelat 0-0 i den avslutande matchen mot Kina. Därmed kan de få ställas mot Sverige i åttondelsfinal.

Spanien och Kina spelade 0-0 i den avslutande gruppspelsmatchen i grupp B. Resultatet innebär att båda lagen tog sig vidare till åttondelsfinal. Spanien knep andraplatsen på bättre målskillnad än Kina och kan därmed ställas mot Sverige i åttondelsfinal.

Spanien pressade på för ett ledningsmål, som hade kunnat stjälpa ett kinesiskt avancemang, men Kina och framför allt målvakten Peng höll emot den spanska anstormningen.

Tyskland vann planenligt

I den andra matchen i gruppen vann Tyskland planenligt mot Sydafrika.

Redan efter en kvart nådde mittfältaren Melanie Leupolz högst på en hörna och nickade in 1-0 till de favorittippade tyskorna.

Blott minuten senare kom nästa tyska jätteläge, men Alexandra Popp missade avslutet. Det dröjde emellertid inte länge innan 2-0 kom. I den 29:e minuten utnyttjade Sara Dräbitz en svagt släppt retur av Dlamini i det sydafrikanska målet och petade in bollen.

Innan första halvlek var slut skulle även trean komma när Popp tog revansch och knoppade in bollen 40 minuter in i matchen.

Tyskland skulle även göra 4-0 innan matchen var över när Lina Magull stötte in bollen efter en retur.

Tyskland tog därmed maximala nio poäng, medan Spanien och Kina spelade in fyra var. Andraplatsen gör att Spanien kan få möta Sverige i åttondelsfinal om Sverige lyckas vinna sin avslutande match mot USA.