Japan är vidare efter en sensationsseger mot Spanien. Foto: Bildbyrån/C More

Spanien förlorade – får lättare motstånd i åttondelen

Spanien förlorade mot Japan med 2-1 och slutar tvåa i grupp E. I stället för vice världsmästarna Kroatien väntar nu Marocko i åttondelsfinalen. På kuppen blev Tyskland utslaget.

– Vi vill nå kvartsfinal och längre än det. Spelarna visar en sida som kan slåss mot de bästa, säger Japans förbundskapten Hajime Moriyasu.

Direkt i början av andra halvlek kvitterade Japan till 1-1. Ritsu Doans kanonskott kunde inte hållas av den spanske målvakten Unai Simon och bollen for upp i nättaket.

Bara någon minut senare tog Japan ledningen när Ao Tanaka knäade in 2-1 efter att inbytte Kaoru Mitoma räddat bollen vid kortlinjen. Det såg först ut som om bollen knappt varit över linjen men efter VAR-granskning, någon liten del av bollen var i kontakt med linjen, godkändes målet.

Det gick 2.24 mellan de japanska målen.

En minut efter att Tyskland tagit ledningen mot Costa Rica tog Spanien ledningen mot Japan. I den elfte minuten nickade Alvaro Morata in 1-0. Han gick märkligt ensam upp och fick bra fart på bollen med pannan efter César Azpilicueta fina inlägg. Det som såg ut som en promenad i parken förvandlades till ett drama – för framför allt Tyskland i den andra matchen i grupp E.