FC Vaduz firar ett av sina playoff-mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Spelar i andraliga – ändå klart för gruppspel i Europa

Uppdaterad
Publicerad

Till vardags spelar FC Vaduz, från Liechtenstein, i den schweiziska andraligan. Trots det är de nu klara för gruppspel i Europa Conference League.

”Det är en perfekt sensation”, skriver klubben på sitt officiella Twitter-konto.

FC Vaduz har både haft en katasfrofal och en helt fantastisk säsongsinledning. Å ena sidan är laget från det lilla landet Liechtenstein näst sist i den schweiziska andraligan, å andra sidan har man uppnått klubbens största framgång genom tiderna.

I och med att man vann cupen i Liechtenstein så fick laget från Vaduz (knappt 6 000 invånare) en plats i kvalet till den europeiska tredjeturneringen Europa Conference League.

Väl där slog man först ut slovenska Koper, sen turkiska Konyaspor och i kväll den österrikiska storklubben Rapid Wien. Det första mötet med Wien-laget slutade 1-1, men på bortaplan blev den schweiziske 30-åringen Tunahan Cicek stor hjälte med matchens enda mål.

Avancemanget till gruppspel betyder att Liechtenstein för första gången i landets historia har ett lag i ett europeiskt gruppspel.

Grupperna i Europa Conference League lottas på fredag.

MER KVAL: Birmancevic satte 1-0 för Malmö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.