Foto: Bildbyrån

Spelare slipper avstängningar för agentbrott

Publicerad

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd ger två damallsvenska spelare tillrättavisningar. Detta efter att ha utrett dem för brott mot de nya reglerna kring agenter och förmedlare.

Totalt är det tre spelare, Göteborgsspelarna Jennifer Falk och Julia Zigiotti samt Kalmarmålvakten Fanny Lund som alla använt sig av samma agent, som har utretts efter att ha anmälts av SvFF i januari.

SvFF:s förbundsjurist Tobias Tibell yrkade på avstängning i samtliga fall.

I två av fallen, som rör Jennifer Falk och Fanny Lund, där det handlat om kontraktsförlängningar, bedömer disciplinnämnden att tillrättavisningar räcker som bestraffning. Detta då det är förstagångsförseelser samt att ”det är befogat att anta att det är fråga om jämförelsevis låga ersättningar”.

Den tredje spelaren, landslagsspelaren Julia Zigiotti, frias frias helt då hon av disciplinnämnde bedömdes ha anlitat agenten i fråga innan det nya reglementet trädde i kraft.

De nya reglerna, som trädde i kraft 15 juni i fjol, innebär bland annat att agenter måste vare registrerade och godkända av SvFF för att få representera och få ekonomisk ersättning av spelare och föreningar i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer