Cristiano Ronaldo. Foto: Bildbyrån

Sponsorerna: ”Oroväckande” anklagelser mot Ronaldo

Uppdaterad
Publicerad

Nike, EA Sports och Rädda Barnen.

Flera av Cristiano Ronaldos sponsorer och samarbetspartners uttrycker oro för våldtäktsanklagelserna mot superstjärnan.

Media världen över rapporterar om anklagelserna mot Ronaldo. En kvinna hävdar att Ronaldo våldtog henne i Las Vegas 2009 och har lämnat in en civilrättslig stämning. Sedan dess har även Las Vegas-polisen återupptagit den nedlagda förundersökningen. Den portugisiske fotbollspelaren nekar till anklagelserna.

Juventus-spelarens sponsorer följer förstås rapporteringen, och flera av dem har gjort uttalande som vittnar om en gemensam oro.

”Vi har sett den oroväckande rapporteringen med detaljerade anklagelser mot Cristiano Ronaldo. Vi följer situationen noggrannt, då vi förväntar oss att våra idrottstjärnor och ambassadörer ska uppföra sig i enlighet med EA Sports värderingar”, säger EA Sports i ett uttalande enligt AP.

Nikes uttalande till AP är nästan en kopia av EA Sports:

”Vi är väldigt bekymrade av de upprörande anklagelserna och kommer att noggrannt följa situationen”, skriver sportklädesjätten.

Rädda Barnen, där Ronaldo är en ambassadörerna, kallar också anklagelserna för ”oroväckande”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.