Sprudlande oavgjord match när Hammarby mötte mästarna

I en mycket svängig, underhållande och chansrik match spelade Hammarby och svenska mästarna Malmö 2-2. Men ingen kunde ha klagat om det slutat 5-5. Eller kanske 5-4 då det var hemmalaget som ville vinna mest.

– Vi hade behövt vinna idag, säger Hammarbys 2-2-skytt Alexander Kacaniklic besviket till Dplay efter matchen.

Redan guldklara Malmö FF satte högsta fart från första början och skapade ett par riktigt fina chanser de första minuterna. Även Hammarby var uppe i några bra lägen innan Hammarbys Mads Fenger rensade en Malmö-frispark från Anders Christiansen i eget mål i den 13:e minuten.

Matchen fortsatte med ett frejdigt offensivt spel åt bägge håll och lagen kunde med lite skärpa ha gjort fler mål.

Drömmål av Christiansen

Om Malmö var det starkare laget den första kvarten så arbetade Hammarby sig in i matchen och det resulterade i den 35:e minuten då Aron Johannsson dunkade in kvitteringen.

Efter målet skapade Hammarby ytterligare några chanser men fick inte det ledningsmål man borde ha haft.

I stället presenterade sig Anders Christiansen för andra gången i halvleken då han i 45:e minuten sköt en riktig strut uppe i David Ousteds vänstra kryss.

Se matchsammandrag:

Storbråk bland spelarna

Den andra halvleken fortsatte på samma sätt som den första. Chanserna avlöste varandra och en bit in i halvleken så tände det till och blev ett storgruff med många spelare inblandade. Detta efter Aimar Sher fällt Anders Christiansen i en närkamp.

En av de bättre chanserna var Malmös Eric Larsson som dribblade sig fri i straffområdet och tvingade Ousted till en jätteräddning. I den 79:e minuten lyckades Alexander Kacaniklic peta in kvitteringen efter förarbete av Gustav Ludwigson.

Efter kvitteringen var det Hammarby som var hungrigast. Ett guldmätt Malmö FF saktade in och Hammarby radade upp farliga chanser sista tio minuterna.

KLIPP: Här firar Malmö FF guldet – följ med ner på plan (08 november 2020)