Stahre om Zlatans debut: ”Kul som svensk – jobbigt som motståndare”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovics debut har inte gått någon obemärkt förbi. Framför allt inte landsmannen och store rivalen Mikael Stahre.

– Det blir nog en jävla hype runt honom, deras lag och också ligan självklart, säger San Jose-coachen.

Det var tidernas första derby mellan LA Galaxy och LAFC i MLS – mer känt som ”El Trafico” – som Zlatan avgjorde, eftersom motståndarlaget LAFC är en nybildad klubb som gör sin första säsong.

En betydligt starkare rivalitet finns i ”California Clasico” mot Mikael Stahres Earthquakes, vars möten existerat sedan ligan startade 1996. 

Såg du debuten?

– Nej, det var precis under våra förberedelser här, säger Stahre, som senare under kvällen föll mot New York City FC, och fortsätter:

– Det är ju en av våra största rivaler. Det är kul som svensk men jobbigt som motståndare självklart.

Vad tror du han betyder för ligan?

– Det är ju en världsspelare och den bästa som vi har haft i Sverige någonsin så det är klart att om några hade någon form av frågetecken kring hans form… så dyker han upp här och dunkar dit två bollar första matchen och vänder matchen på egen hand. Det är fantastiskt bra gjort, säger han och konstaterar:

– Det blir nog en jävla hype runt honom, deras lag och också ligan självklart.

Ser du fram emot att möta honom?

– Det är väl både och. Det är klart att det är intressant att få ställas mot en världsspelare. Men det är också en stor utmaning för oss att hantera honom på planen.

VM-diskussionen har såklart inte undgått 42-åringen.

– Han har ju valt att tacka nej. Men jag säger som alla andra, en motiverad Zlatan som är vältränad ska självklart spela ett VM för Sverige. 

Säsongens första California Clasico spelas den 25 maj i Los Angeles. Om Zlatan skulle vara med i en VM-trupp missar han det mötet eftersom det svenska landslaget har läger i Stockholm då.

Se ett reportage med Mikael Stahre och Magnus Eriksson i San Jose Earthquakes nästa måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.