Sanna missade straff mot Elfsborg Foto: Bildbyrån

Stahre tillbaka – då föll Blåvitt på Ullevi

Uppdaterad
Publicerad

Publiken tillbaka. Mikael Stahre tillbaka.

Då gick IFK Göteborg och förlorade hemma på Ullevi mot Elfsborg.

– Det är en bajs-straff av mig. Jag sätter laget i skiten, säger Tobias Sana som bommade en straff i första halvlek till Sportbladet.

Mikael Stahre var på måndagskvällen tillbaka på sidlinjen för IFK Göteborg. Inför sjungande hemmasupportrar på Ullevi lyckades dock inte Göteborgslaget spela hem segern. Istället bröt de kryss-sviten (fem raka oavgjorda) med en förlust.

Elfsborgs kapten Johan Larsson blev matchvinnare. Ett inspel från vänster hittade en ensamstående Larsson i bakre delen av straffområdet och han kunde kliniskt placera in bollen bakom Giannis Anestis i Blåvitt-målet.

– Jag har haft en känning i låret hela veckan. Kände att det var nog sista sparken för i dag. Men jag hade en till i mig, säger Larsson som klev av planen direkt efter målet.

Sana missade straff

Blåvitt hade en gyllene chans i första halvlek att ta ledningen. Tobias Sana fick chansen från straffpunkten, men Tim Rönning stod för en klassräddning.

– Det handlar om att göra mål på målchanserna. Vi har den bästa målchansen man kan ha: en straffspark. Vi behöver göra mål på den, säger Mikael Stahre efter matchen.

Fick jättechans på tilläggstid

I den 94:e minuten fick Sigthorsson en jättechans. Från en meters håll, efter en tilltrasslad hörna, lyckades han placera bollen över ribban.

Mikael Stahre, som också fyllde 46 år denna dag, fick alltså ingen smakstart på den här sejouren i Göteborgsklubben. De andra återvändarna Marcus Berg och Oscar Wendt var inte med och spelade mot Elfsborg.

– Det var en härlig känsla att vara tillbaka. Men det överskuggades av att vi förlorade, säger Blåvitt-tränaren.

Allsvenskan

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

0 - 1

IF Elfsborg logo

IF Elfsborg

Ullevi, Göteborg
Publik: 8773
Domare: Kaspar Sjöberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.