Chris Härenstam, Glenn Strömberg, David Fjäll och Markus Johannesson. Foto: SVT

Starka namn kommenterar fotbolls-VM 2018 för SVT

Uppdaterad
Publicerad

Det är en väl etablerad och välkänd grupp kommentatorer och expertkommentatorer som ska leda tittarna under de 32 VM-matcher som sänds i SVT mellan 14 juni och 15 juli – med premiärmatchen Ryssland-Saudiarabien, två svenska gruppspelsmatcher samt VM-finalen.

På plats i Ryssland finns David Fjäll och Chris Härenstam samt expertkommentatorerna Glenn Strömberg och Markus Johannesson.  David Fjäll har varit på plats på alla fotbollsmästerskap sedan 2006, som programledare och reporter. Nu gör han sitt första mästerskap som kommentator. 

– Det är alltid härligt att uppleva ett fotbollsmästerskap och i synnerhet VM, som är något utöver det vanliga. Att göra det som kommentator blir en ny utmaning som jag ser fram emot, säger David Fjäll. 

– Jag brukar inte bli nervös i jobbet längre, sedan får man se hur det känns när det drar igång. Men jag har stor respekt för rollen.

Chris Härenstam gör sitt åttonde fotbollsmästerskap som kommentator. 

– Att få kommentera VM är bland det största och roligaste man kan göra i yrket, det är lika stort varje gång. Det spelar egentligen ingen roll vilka lag som är på planen, det är ett VM och då är alla matcher stora och viktiga. Att Sverige är med den här gången ger förstås extra krydda, säger Chris Härenstam. 

Glenn Strömberg har varit SVT:s fotbollsexpert sedan EM 1996 och Markus Johannesson sedan fotbolls-EM 2012.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.