Foto: Bildbyrån

Stefan Löfven: ”Det är oansvarigt och onödigt”

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmsfotbollen ska dra igång till helgen.

Det irriterar statsminister Stefan Löfven (S).

– Jag tycker det är oansvarigt och onödigt, säger han.

Stockholms fotbollförbund (Stff) meddelade förra veckan att seriespelet (division 3-5 för damer och division 4-7 för herrar) ska dra igång på fredag den 17 april.

Flera lag har protesterat mot beslutet. Det har skapats en kampanj, #intenu, där man hoppas att säsongsstarten skjuts upp ytterligare.

Statsminister Stefan Löfven tycker inte att seriespelet ska starta till helgen.

– Jag älskar fotboll, jag vill se fotboll så ofta jag kan, men just nu är det inte läge för seniormatcher, säger Löfven enligt Aftonbladet.

”Vi måste hjälpas åt”

Han är rädd att fotbollsmatcher ska öka smittspridningen och sätta ytterligare press på sjukvården.

– Alla som spelat någon gång vet ju att det går högst en minut så har du första närkampen. I den närkampen kan det ske olika saker, dels kan man faktiskt smitta varandra och dels kan man skada dig och därmed ta upp en plats i sjukvården som någon annan hade behövt. Seniormatcherna tycker man ska tänka till. Det är inte läge för det, det är onödigt. Det är inte det samhället behöver nu, säger Löfven.

– Om man fullföljer och spelar seniormatcher så tycker jag det är oansvarigt och onödigt. Vi måste hjälpas åt nu.

KLIPP: Djurgården enda klubben i allsvenskan utan permitteringar (11 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.