IFK Norrköping är stekhett och tvåa i tabellen efter AIK. Foto: TT.

Stekhett Norrköping närmar sig serietoppen

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping vann mot Häcken med 2-1 på ett högsommarvarmt, närmast tropiskt Östgötaporten. Därmed gick laget förbi Hammarby och är tvåa i tabellen efter AIK.

– Det var en tuff match och värmen gjorde sitt bästa där ute men vi gjorde en bra och kontrollerande match. Vi fick med mycket folk i offensiven men värmen gjorde att det kanske inte var lika bra fart som vanligt, säger hemvändande Alexander Fransson som gjorde debut efter proffsäventyret i Schweiz (Basel och Lausanne) till C More.

Strax efter vattenpausen i den 75:e minuten på den stekheta arenan, där många i publiken flyttat upp i de skuggiga partierna, avgjordes matchen.

Assisterande domaren tog målet

I den 80:e minuten gjorde Norrköping 2-1. Inbytte Alexander Jakobsen spelade in bollen från vänsterkanten. Andreas Johansson vräkte sig fram och i kamp med Häckenförsvaret gick bollen över mållinjen, enligt den assisterande domaren som flaggade för mål. På tv-bilderna var det svårt att se om hela bollen verkligen var inne.

– Det är knappt man ser på tv-bilderna om den är inne, men linjedomaren såg det tydligen, säger Häcken-kaptenen Rasmus Lindgren till Expressen.

Det bedömdes som ett självmål men Johansson fick i alla fall lagkamraternas kramar.

Någon minut tidigare hade Gudmundur Thorarinsson dragit en frisparkskanon i ribban, som kanske ännu vibrerade när målet kom, för Norrköping.

– Den här matchen betyder att vi inte kommer att ser Norrköping något mer i tabellen, de är för långt före, säger Häckens tränare Andreas Alm.

Backen Linus Wahlqvist saknades för Norrköping eftersom han är nära att skriva kontrakt med en ny klubb. Enligt Fotbollskanalen handlar det om Dynamo Dresden i Bundesliga 2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.