Speciell match väntar för Stina Blackstenius

Uppdaterad
Publicerad

En infekterad övergång från Linköping till Göteborg.

I morgon kan Stina Blackstenius bli svensk mästare – borta mot sitt gamla lag.

– Det är så klart väldigt speciellt, säger hon till SVT Sport.

Göteborg ställs på bortaplan mot Linköping på lördag. För Stina Blackstenius innebär det att hon kan vinna SM-guld med sin nya klubb, borta mot sin gamla klubb.

– Känslan är att det ska bli en spännande match. Nu när jag spelar för Göteborg så måste jag fokusera på den matchen utifrån att jag spelar här nu. Det kommer vara lite speciellt eftersom jag har en känsla för Linköping ändå, säger hon till SVT Sport.

”Har gjort det bra hela året”

Övergången från Linköping i början av året var infekterad och fick stor uppmärksamhet. Linköping ville behålla sin stjärna men så blev det inte. Nu är Blackstenius tillbaka i staden för första gången.

– Det är så klart väldigt speciellt när man tänker på det. Jag spelade där förra året och har spelat där i många år tidigare, nu har jag chansen att vinna med Göteborg borta mot Linköping, så det är speciellt.

Vinner de matchen säkrar de klubbens första SM-guld.

– Jag hoppas så klart att vi kan vinna på lördag. Vi har gjort det bra hela året och ska fortsätta med det anfallsspelet som vi är väldigt bra på med högt bolltempo. Jag tycker inte vi ska förändra så mycket, säger Blackstenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.