Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Blackstenius reaktion efter omtalade bråket: ”Försökt att inte lägga fokus på det” Foto: TT/X

Stina Blackstenius om knuffen mellan Emma Hayes och Jonas Eidevall

Publicerad

Söndagens ligacupfinal slutade i en kontrovers.

Chelseas tränare Emma Hayes riktade en putt mot Arsenals svenska tränare Jonas Eidevall efter slutsignal vilket väckt starka reaktioner.

– Det får vara mellan dem, säger Stina Blackstenius som avgjorde matchen för Arsenal.

Arsenal gick segrande i finalen men fokus hamnade också på tränarbråket då bilder kablades ut på när Chelsea-tränaren Hayes knuffade Eidevall efter slutsignal.

Emma Hayes förklarade sitt agerande på en presskonferens efter matchen.

– Det finns en typ av uppförandekod som vi tränare bör förhålla oss till vid sidlinjen och det är extremt viktigt att vi föregår med gott exempel. Jag tolererar inte manlig aggression och när man håller på och tuppar sig mot spelare. För mig är det oacceptabelt, sa Hayes enligt The Athletic.

Hayes syftar på en situation tidigare i matchen där bollen snabbt skulle komma i spel. Jonas Eidevall blev då irriterad eftersom de båda lagen inför matchen diskuterat om de skulle spela med en boll eller ha flera bollar vid sidan.

– Jag anser mig inte vara aggressiv. Det är oansvarigt av henne att säga så, sa Eidevall efter matchen.

Hör Stina Blackstenius tankar om situationen i klippet i toppen av artikeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.