Stina Blackstenius. Foto: Bildbyrån

Stina Blackstenius målsuccé fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Tre mål på tre matcher.

Stina Blackstenius har inlett säsongen i målform och nätade på nytt i CL-kvalet mot Ajax.

Men Arsenal tappade ledning i slutminuterna i kampen om en plats i Champions Leagues gruppspel.

I hemmamatchen mot Ajax bestod Arsenals fronttrio av Stina Blackstenius, Lina Hurtig och EM:s skyttedrottning Beth Mead. Trots den offensiva kraften var det gästande Ajax som hittade målet först, genom Romee Leuchter i 18:e minuten.

Men bara fem minuter senare slog Stina Blackstenius till och kvitterade matchen. Det var hennes tredje mål på tre matcher den här säsongen (inräknat Sveriges landskamp mot Finland i början av september plus Arsenals ligapremiär i fredags).

I den andra halvleken kunde också Arsenal ta ledningen i matchen. Efter en tilldömd straff satte lagkaptenen Kim Little 2-1 i 57:e minuten. Direkt efter målet valde svenske huvudtränaren Jonas Eidevall att byta ut Lina Hurtig och efter 74 minuter var det även dags för Blackstenius att kliva av.

Det såg ut som att Arsenal gick mot en seger och ett övertag inför den avgörande matchen i dubbelmötet. Men Romee Leuchter ville annat och kvitterade för Ajax i 83:e minuten.

2-2 slutade matchen, därmed är kampen om en plats i Champions Leagues gruppspel helt öppen inför returen i Amsterdam nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.