Stina Blackstenius. Foto: Bildbyrån

Stina Blackstenius tvåmålsskytt för Arsenal

Stina Blackstenius fortsätter att imponera i Arsenal.

I ligamötet mot Brighton blev den svenska landslagsstjärnan tvåmålsskytt i första halvlek.

Arsenal vann med 3-0 och befäste därmed serieledningen.

Stina Blackstenius lämnade Sverige för spel i Arsenal i början av januari.

Och 26-åringen har fått en bra start på de brittiska öarna.

Den svenska landslagsanfallaren stod inför mötet med Brighton noterad för två mål i Women's Super League. En siffra hon dubblade under söndagskvällen.

Först öppnade hon målskyttet i den 27:e minuten när hon satte dit 1-0, fint framspelad av Caitlin Foord. Bethany Mead gjorde 2-0 innan det var dags för Blackstenius igen. Svenskan nådde högst och nickade in 3-0 till Arsenal i slutet av den första halvleken.

Toppar tabellen

Det blev inga fler mål i den andra halvleken utan Arsenal kunde hålla undan och inkassera tredje raka segern i Women's Super League.

I och med segern befäste Arsenal serieledningen. Man toppar tabellen fem poäng före Chelsea, som dock har två matcher mindre spelade.