Jarmolenko i tårar efter målet

Uppdaterad
Publicerad

Andrij Jarmolenko, 32, har inte spelat fotboll sedan kriget bröt ut i hans hemland.

I dag blev han målskytt för sitt West Ham.

Firandet blev känslosamt och 32-åringen kunde inte hålla tårarna borta.

– Jag har svårt att tänka på fotboll eftersom den ryska armén dödar ukrainare varje dag, säger Jarmolenko till Sky Sports.

När Ryssland invaderade Ukraina för drygt två veckor sedan valde West Hams ukrainske mittfältare Andrij Jarmolenko att ta ett tillfälligt avbrott från fotbollen.

32-åringen hade familjen, fru och barn, kvar i hemlandet och bestämde sig därför för att lämna England och hjälpa sin familj att fly Ukraina.

– Efter den 26 februari var jag tvungen att ta ett uppehåll på fyra dagar eftersom det var omöjligt för mig att träna. Jag tänkte bara på min familj och mitt folk, säger Jarmolenko till Sky Sports.

I dag var han tillbaka på fotbollsplanen när West Ham tog emot Aston Villa. Jarmolenko blev inbytt när matchklockan stod på 52 minuter. 18 minuter senare hade han skjutit 1-0 till hemmalaget och firandet blev känslosamt. 32-åringen föll gråtandes ner på knä och omringades av sina lagkamrater samtidigt som hemmapubliken hyllade honom.

– Det var så känslosamt med tanke på det som händer i mitt hemland. Jag har svårt att tänka på fotboll eftersom den ryska armén dödar ukrainare varje dag, säger han.

Matchen slutade sedermera 2-1 till West Ham.

Se känslosamma firandet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.