Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lucy Bronze firar EM-finalbiljetten. Foto: Bildbyrån

Stjärnan: ”Kommer bli den största matchen som spelats”

Uppdaterad
Publicerad

England ska spela EM-final hemma på Wembley.

Och det är en efterlängtad final efter tre raka semifinaluttåg.

– Det är så skönt att äntligen vinna, säger Englands högerbacksstjärna Lucy Bronze.

Uttåg i semifinal i VM 2015, 2019 och EM 2017.

Men nu är äntligen den tunga sviten bruten. Efter 4-0-segern över Sverige är man i final på Wembley. En spelare som varit med under de tunga semifinal-förlusterna är 30-åriga Lucy Bronze. Som satte 2-0-målet mot Sverige.

Fotbolls-EM

– Jag har varit en av spelarna som startat i de tre tidigare semifinalerna, och blivit besviken alla gånger, så är det skönt att äntligen vinna. Och på sättet vi gör det, vid minut 80 var det i princip avgjort. Vi gjorde våra mål mot ett väldigt bra Sverige, säger hon efteråt.

”Största matchen i Europas fotbollshistoria”

Till SVT Sport berättar hon om det engelska landslagets resa.

– Jag tycker att det känns som att allt går vår väg just nu. Jag har spelat i många tidigare turneringar där spelare har skadat sig eller blivit avstängda. Nu har vi haft turen med oss att spelare har presterat när det gäller, gjort mål och gjort viktiga räddningar. Alla spelare är på en bra plats och det är anledningen till att vi är i final, säger Bronze till SVT Sport.

Finalen kommer att spelas på klassiska Wembley. En match som enligt Bronze kommer att gå till historien.

– Det finns inga ord som kan beskriva det. Jag tror att den här finalen kommer att vara den bästa matchen som har spelats i fotbollseuropa. Inte bara för att England spelar i den utan för att hemmanationen spelar på hemmaplan på en arena som Wembley, det är en annan nivå.

I finalen väntar antingen Tyskland eller Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet