Willian lämnar Chelsea efter sju år. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stjärnan bekräftar: Lämnar Chelsea efter sju säsonger

Uppdaterad
Publicerad

Brasilianaren Willian har varit Chelsea trogen i sju säsonger.

Men nu är stjärnans tid i Chelsea över, bekräftar han själv.

Samtidigt ryktas han byta blått mot rött och stanna i London.

Willian kom till Premier League och Chelsea från ryska Anzhi i augusti 2013.

Sedan dess har det blivit 234 matcher i den mörkblå tröjan i Premier League, där han producerat 37 mål och 39 målgivande framspelningar.

Den nu 32-åriga mittfältaren har under en tid ryktats vara på väg bort från Frank Lampards Chelsea och nu bekräftar stjärnan själv att han inte blir kvar. Det är på sociala medier som Willian i ett långt inlägg berättar om beslutet.

”Många fina stunder”

”Det har varit sju underbara år. När jag i augusti 2013 fick ett kontraktsförslag av Chelsea var jag helt övertygad om att det var här jag skulle spela. I dag är jag övertygad om att det var ett bra beslut. Vi har haft så många fina stunder, också några ledsna. Vi har vunnit titlar och det har hela tiden varit väldigt intensivt”, skriver Willian och fortsätter:

”Det har nu blivit dags för mig att gå vidare. Jag kommer verkligen att sakna alla lagkamrater. Jag kommer att sakna alla runt klubben som behandlat mig som en son och jag kommer att sakna supportrarna. Jag lämnar med huvudet högt, med vetskapen om att jag vunnit saker här och att jag alltid gjorde mitt bästa i Chelsea-tröjan.”

Ryktas stanna i London

I brittiska medier huserar ryktet att Willian blir kvar i London och att han då byter Chelseas mörkblå tröja mot Arsenals röda.

Det återstår fortsatt att se om ”Gunners” blir nästa destination för Willian Borges da Silva.

MER FOTBOLL: Spektakulär frispark avgjorde kvalfinalen (4 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.