Foto: Bildbyrån/SVT

Stjärnan känslosam kring lagkamratens sjukdom: ”Ont i magen”

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköpings Kristoffer Khazeni, 26, tar paus från fotbollen på grund av sjukdom.

Ett besked som tagit hårt på lagkamraterna.

– Jag får ont i magen när vi pratar om det, säger Jonathan Levi till SVT Sport.

Tidigare i veckan meddelade IFK Norrköping att Kristoffer Khazeni, 26, tar paus från fotbollen på grund av sjukdom. Vad det handlar om är ännu oklart.

Inför matchen mot AIK, som man förlorade med 0-1, valde lagkamraterna att värma upp iklädda tröjor med hans namn och nummer. De tillresta Norrköpingsupportrarna hade också en hyllningsbanderoll upprullad.

Beskedet kring Khazeni har tagit hårt på spelartruppen.

– Jag får ont i magen när vi pratar om det. Det är känslosamt. Det har varit en jobbig vecka och vi skyller absolut inte (resultatet) på det. Det har inte varit mycket fokus på fotboll. I går var första riktiga passet vi körde.

– Jag tänker på honom, mina lagkamrater tänker på honom, säger kollegan Jonathan Levi till SVT Sport.

”Sitt livs utmaning”

Även tränaren Rikard Norling slår fast att den senaste veckan har varit tuff.

– Kristoffer står för sitt livs utmaning. Vi är bakom honom till hundra procent. Tuffa besked har det varit i veckan. Det är existentiellt, det är jäkligt djupt. Jag är också imponerad av spelarna, att de kan mobilisera en kraft. De har kämpat, helt klart, säger Norling till SVT Sport.

Hur hanterar man något sådant i spelartruppen?

– Det har tagit hårt och hanteringen vid sådana här tillfällen är ”A och O”. Att vi fattar kloka beslut, uttrycker oss på rätt sätt och gör rätt val i presentationen av saker och ting. Till exempel när vi presenterar en gameplan mot AIK så är det en fråga om hur mycket man kan ta in i en sådan här situation. Hur man lägger fram det och i vilka tillfällen har betydelse.

KLIPP: Jordan Larsson matchvinnare i AIK-debuten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.