Kheira Hamraoui misshandlades av två män. Foto: Bildbyrån

Stjärnan om misshandeln: ”Trodde jag skulle dö”

Uppdaterad
Publicerad

I november förra året överfölls och misshandlades Kheira Hamraoui av två maskerade män.

Först nu bryter fotbollsstjärnan tystnaden om överfallet.

– Jag trodde jag skulle dö den kvällen, säger PSG-spelaren till L'Équipe.

I november attackerades Hamraoui, 32, i Paris av två maskerade män som drog ut henne ur bilen som hon färdades i, och misshandlade henne. I bilen fanns även lagkamraten Aminata Diallo, som senare misstänktes för att ha legat bakom misshandeln. Diallo greps och förhördes, men släpptes och nekar till att ha haft något med saken att göra.

Fallet utreds fortfarande och först nu uttalar sig Hamraoui, som tvingades sy flera stygn på ben och händer, om händelsen.

– Jag upplevde en otroligt våldsam attack. Två maskerade främlingar drog ut mig ur bilen och slog mig med järnrör på benen. Jag trodde jag skulle dö den kvällen. Jag skrek av smärta. Det var outhärdligt och jag har ett väldigt smärtsamt och tungt minne från det, säger hon till L'Équipe.

I april stängde Paris SG av Hamraoui då hon hamnade i slagsmål med lagkamraten Sandy Baltimore. Le Parisien uppgav dessutom för en månad sedan att det är mindre troligt att Hamraoui blir kvar i klubben till nästa säsong.

Hamraoui är inte uttagen i Frankrikes trupp till sommarens fotbolls-EM i England.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.