Amanda Rantanen missar hela vårsäsongen. Foto: Bildbyrån

Stjärnan opererad – kan vara tillbaka till EM

Uppdaterad
Publicerad

Kif Örebros finländska anfallsstjärna Amanda Rantanen har opererats för den handledsfraktur som hon ådrog sig i 1–0-segern mot Eskilstuna i fredags, rapporterar Nerikes Allehanda.

Därmed missar hon de fyra avslutande matcherna på vårsäsongen.

Efter en veckas inledande vila kan Rantanen återgå till vanlig träning i mellan en och två veckor, dock utan fysisk kontakt. Därefter kan hon, om allt går vägen, träna för fullt igen.

– Jag ska komma tillbaka så fort det går, och då ännu starkare! Tack för allt stöd från alla och den fina vård jag fått, och jag längtar efter att få komma tillbaka till planen och träffa våra supporters igen, säger Amanda Rantanen på Örebros hemsida.

Det återstår med andra ord att se om 24-åringen, som har gjort fyra mål under våren, kan vara tillbaka till EM-slutspelet i England, som inleds den 7 juli. Finlands EM-premiär är den 8 juli mot Spanien – om lite drygt fem veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.