Stjärnorna förbjöds att prata med media efter utklassningen

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson åkte på en stjärnsmäll i första ligamatchen – och förbjöds att prata med media efteråt.

Klubben har sedan en tid tillbaka stoppat alla intervjuer.

– Jag förstår inte att Real Madrid inte tar matchen på större allvar, säger fotbollsjournalisten Johanna Frändén, på plats i Barcelona, till SVT Sport.

Det är inte bara på planen Tacón – klubben som Real Madrid förvärvat, verkar under klubbens paraply och nästa år byter namn till just Real Madrid – har saker att jobba på. Utanför planen tillåts inga intervjuer i klubbens regi för tillfället.

Trots att klubben inledde med ett El Clásico mot Barcelona gavs inga intervjuer efter matchen. I den mixade zonen passerade spelare efter spelare vakter och klubbanställda som hänvisade dem att inte gå genom den mixade zonen där Barcelonas spelare gav intervjuer.

– Det har ju varit så i ett par veckor innan när man efterfrågat intervjuer och fått nej, med hänvisning till att de inte lagt upp sin mediastrategi, vad nu det betyder, säger Frändén och fortsätter:

– Jag förstår inte att Real Madrid inte tar matchen på större allvar, för de förstår ju att det är en superchans för dem få lite snack och känslor kring sitt framtida damlag då. 

Tacóns ordförande Ana Rossell hänvisar till Real Madrids kommunikationsavdelning. De, i sin tur, säger att beslutet inte har med Real Madrid att göra – men att intervjuer inom en snar framtid kommer vara tillåtet så fort mediastrategin är satt. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.