Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Stjärnparet om att ställas mot varandra i EM

Uppdaterad
Publicerad

Magdalena Eriksson och Danmarks Pernille Harder har varit ett par ända sedan de spelade ihop i Linköping. I SVT Sports serie ”Hemma hos EM-stjärnorna” berättar paret om hur det är att vara lagkamrater i Chelsea – men framförallt potentiella motståndare i sommarens EM-slutspel.

– Jag hade hoppats att våra vägar inte korsas innan finalen. Det hade varit tråkigt att någon ska slås ut och den andra ta sig vidare, säger Magdalena Eriksson. 

Stjärnparet har spelat ihop i Chelsea i två säsonger, dessförinnan höll Pernille Harder till i tyska Wolfsburg och det var där hon ställdes mot sin sambo i Champions League.  

– Det blir alltid konstigt, ju viktigare matchen är. Det är jobbigt. Speciellt när vi möttes i Champions League. Då pratade vi inte fotboll på ett par veckor, säger hon. 

Under VM-slutspelet 2019 fick paret stor uppmärksamhet. En bild där de kysstes på läktaren fick ett enormt genomslag och gav dem båda hundratusentals nya följare på sociala medier. 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

– Det blev som en snöbollseffekt där vi sedan dess varit mer öppna med oss som par. Vi förstod styrkan av att vi spelar fotboll på den högsta nivån och att vi har våra plattformar, säger Eriksson. 

Hur viktigt har det varit? 

– Det är väldigt viktigt. Det var då vi förstod det och att vi har många som lyssnar på oss och att vi faktiskt kan göra en skillnad och vi har möjlighet att göra samhället till en bättre plats, säger Harder. 

Se hela ”Hemma hos EM-stjärnorna” i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.