”Vill du vara snäll att lämna bänken”. Fjärdedomaren för bestämt bort en upprörd Maurizio Sarri. Foto: Bildbyrån.

Stökigt på tilläggstid: Chelseatränaren tvingades bort från bänken

Uppdaterad
Publicerad

Det blev stökigt när Chelsea spelade 2-2 hemma mot Burnley och tappade två poäng i jakten på en Champions Leagueplats.

På tilläggstid började flera spelare att bråka. Vid sidlinjen var Chelseas tränare Maurizio Sarri minst lika upprörd och leddes iväg av fjärdedomaren ut i omklädningsrummet.

Efter slutsignalen utbröt det bråk igen vid spelarutgången där även personal och avbytare från klubbarna var inblandade.

– Jag vet faktiskt inte vad jag ska kalla bråket, säger Burnleys tränare Sean Dyche till Sky Sports.

Irritation mot Burnleys spelsätt

Det fanns irritation mot Burnleys sätt att spela fotboll.

– Vi försökte allt för att vinna, men det är svårt att spela mot ett lag som gör två mål på två skapade chanser och inte ville spela fotboll. Det är antifotboll. De maskade hela tiden och deras spelare låg i gräset för att maska, säger Chelseas David Luiz som hade en av huvudrollerna i bråket.

Det var annars fina mål denna kväll i London.

Jeff Hendrick gav gästerna ledningen med 0-1 med en snygg volley. Eden Hazard, ryktas till Real Madrid, skojade friskt med Burnleyförsvaret innan han passade in till N'Golo Kanté som kvitterade till 1-1. Gonzalo Higuain dundrade in 2-1 ribba in för Chelsea som förväntades segla ifrån. I stället stötte Ashley Barnes in 2-2 på volley efter ett par öppnande nickskarvar.

Lagen bakom topp 2 hade en svart påskhelg

2-2, alla målen inom 24 minuter i början av matchen, var en stor besvikelse för fyran Chelsea som har spelat en match mer än övriga konkurrenter om att nå en plats i Champions League (topp fyra) nästa säsong. När toppduon Man City och Liverpool går rent var det mängder med bakslag för lagen bakom i den senaste omgången.

Trean Tottenham förlorade mot Man City med 0-1, Femman Arsenal förlorade mot Crystal Palace med 2-3 och sexan Man United fick be om ursäkt efter 0-4-förlusten mot Everton.

Premier League

Chelsea logo

Chelsea

2 - 2

Burnley logo

Burnley

Stamford Bridge, London
Publik: 40642
Domare: Kevin Friend

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.