Zlatan såg Hammarby vinna enkelt. Foto: Bildbyrån

Storseger för Hammarby då Zlatan satt på läktaren

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic var på plats i Stockholm då Hammarby inledde tävlingssäsongen mot den allsvenska nykomlingen Varberg BoIS i Svenska cupen. Zlatan, som har ägarintressen i ”Bajen” fick se laget vinna med 5-1.

Det var en svängig första halvlek där Varberg träffade målramen två gånger om, men vid paus ledde Hammarby ändå med 2-0 efter mål av Aron Johannsson och Alexander Kacaniklic.

– Det är bra chanser åt båda hållen. Vi har några jättefina lägen, sade Varbergs Robin Tranberg till C More i paus.

Han var inte heller helt nöjd med domarens insats.

– De fick några billiga. Han ger bort väldigt många billiga friskparkar, säger han.

Det var också de två som fyllde på till 4-0 och även om Alexander Johansson reducerade så var det klasskillnad i andra halvlek. Muamer Tankovic fastställde resultatet till 5-1 i andra halvlek.

– Vi är inte helt nöjda faktiskt. Periodvis spelar vi bra, men det är lite saker vi behöver jobba på. Men det är klart, man ska inte klaga, vi gör fem mål, säger Hammarbybacken Richard Magyar till C More.

Ibrahimovic såg nöjd ut på läktaren då Hammarby öste in mål. Han spelar nästa gång mot Genoa på söndag.

Svenska cupen herrar

Hammarby IF

5 - 1

Varbergs BoIS FC

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 14518

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.