Anna Anvegård jublar. Foto: Bildbyrån

Rosengård vann i cupen efter kaoset

Uppdaterad
Publicerad

Det var länge oklart vem Rosengård skulle möta i första omgången av Svenska Cupen. Bara dagar innan blev det klart att motståndaren blev division 1-laget Västerås BK. Svenska mästaren som väntat inga problem då laget vann med 5–0.

Förra veckan meddelade LB07 att de drog sig ut både elitettan och Svenska cupen på grund av dålig ekonomi i klubben. Totalt tackade nio klubbar tackade nej till platsen i Svenska Cupen och så sent som i måndags blev det klart att Västerås BK 30, som spelar i division 1, skulle ta platsen.

Läs mer här: Sent besked för Rosengård

Vann stort

I dag spelades matchen och som väntat hade Rosengård inga som helst problem att vinna över Västerås. Redan i den tredje matchminuten tog laget ledningen med 1–0 genom Sanne Troelsgaard. Och till paus hade Rosengård gått upp till en 4–0-ledning efter mål av Johanna Rytting Kaneryd, Anam Imo och Jessica Samuelsson.

Rosengård vann till slut med 5–0 efter att Anna Anvegård fastställde slutresultatet i matchminut 82. Anevgård. I nästa omgång i Svenska Cupen möter Rosengård IS Halmia, som också spelar i division 1, och i sista omgången väntar Kristianstads DFF.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.