Therese Sjögran. Foto: Bildbyrån

LB07:s ersättare i Svenska cupen klar – sent besked för Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Västerås tar LB07:s plats i svenska cupen.

Det blev klart fem dagar innan första matchen mot Rosengård.

Ett sent besked som Malmö-klubben gärna fått tidigare – men som enligt förbundet kommit så snabbt som möjligt.

Under måndagseftermiddagen blev det klart att Västerås BK 30 tar LB07:s plats i svenska cupen. Det efter att hela nio klubbar fått frågan och tackat nej. Första omgången spelas redan i helgen och när SVT Sport pratade med Therese Sjögran, Rosengårds sportchef, under förmiddagen väntade de fortfarande på ett besked.

– Det är lite olyckligt så klart. Det handlar om kommunikation, marknadsmaterial och alla sådana bitar. Det känns som om beskedet hade kunnat komma tidigare, säger hon.

Måste få tid att överlägga

Anna Lögdberg, tävlingschef på Svenska fotbollförbundet, förstår klubbens frustration men menar samtidigt att förbundet inte kunnat ge ett besked om nytt lag snabbare.

– Det tycker jag hade varit svårt med tanke på att vi fick in beskedet från LB07 så pass sent. Vår tävlingskommitté, som tar beslut om platsen ska tillsättas, hade ett möte i princip dagen efter. Sen måste föreningarna som blir tillfrågade få en liten stund på sig att överlägga om man har möjlighet att ta platsen eller inte, säger hon.

”Hellre mött LB07”

Det var i förra veckan som LB07 meddelade att de lämnar sin plats både i elitettan och i Svenska cupen på grund av dålig ekonomi i klubben. För Rosengård i Svenska cupen innebär det ett derby mindre och ett lägre rankat lag i gruppen.

– Klart att vi hellre hade mött LB07, det är ett derby. Den här matchen vi kommer få, kommer bli sämre sportsligt. Men jag lider verkligen med spelarna (LB07), det är de som hamnar i kläm, säger Therese Sjögran.

KLIPP: Efter MFF-nobben – LB07 tvingas kliva ned

Följande klubbar tackade nej till att ta LB07:s plats

Asarum

Tyresö

Morön

Kalmar

BP

Jitex

Mölndal

Rävåsens IK

Karlskoga

Kvarnsveden

Älvsjö AIK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.