Robert Lenir, ordförande i LB07. Foto: BildbyrånVisa alla (3)
Visa alla (3)

Beslut klubbat – LB07 drar sig ur Elitettan

Uppdaterad
Publicerad

Ekonomin blev för ansträngd. Ett trettiotal medlemmar i klubblokalen på Limhamns idrottsplats avgjorde sent under tisdagskvällen – på ett extrainsatt årsmöte – LB07:s framtid. – Det här var det värsta beslutet jag har varit med om att ta i hela mitt liv, säger ordförande Robert Lenir till Sydsvenskan.

I höstas åkte Limhamn Bunkeflo 07 ur damallsvenskan. Under hösten diskuterades ett samgående med Malmö FF som gick i stöpet. Enligt vad tidningen Sydsvenskan erfor hade LB07 tagit ett inriktningsbeslut på att dra sig ur Elitettan och börja om i division 4. Under tisdagskvällen klubbades beslutet.

– Jag har kämpat för tjejernas villkor i femton år men det här var ofrånkomligt, säger ordförande Robert Lenir.

Sponsorer sviker

Den stora anledningen är att klubben blivit av med stora sponsorer som hoppat av.

– Sponsorpengarna finns inte. En hel del av tjejerna i A-laget var på plats och det är oerhört trist att vi slår undan benen för dem. För många är det en hel livsstil som raseras och deras fortsatta karriärer kan bli jobbiga.

Sedan den ekonomiska situationen blev akut har LB07:s styrelse jobbat hårt för att hitta en lösning. Men förgäves.

– Det har varit väldigt mycket respons sedan vi gick ut med att vi inte skulle klara spel i Elitettan. Det har varit mejl, sms, och telefon. Vi har fått massor av förslag på hur vi ska göra.

En miljon fattas

Det som fattas är en miljon kronor för att klara resorna och domarkostnaderna under en säsong i den näst högsta serien.

– Vi har jobbat tjugofyrasju för att hitta en lösning. Men den finns inte.

– Framför allt är det här fruktansvärt för tjejerna. Vi måste ha en miljon till seriespel innan vi ens kan tala om kontrakt. Det är inte rimligt att fortsätta så här.

Allt tyder på att LB07 får börja om i division 4 – i samma serie där MFF startar i april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer