Av orangeklädda Kungsbackas allsvenska trupp från i fjol återstår inget. Men klubben lever vidare, och hoppas fortfarande på att få ihop ett lag till premiären av elitettan den 4 april. Foto: TT Nyhetsbyrån/ARKIV

En spelare klar – Kungsbacka lever vidare

Uppdaterad
Publicerad

Ny ordförande är på plats, och på måndagen kritade lagets första spelare på.
Liket lever, och nu siktar Kungsbacka DFF på att ha ett lag när elitettan drar igång den 4 april.
– Nu är det gasen i botten som gäller, säger nya ordföranden Fredrik Kessler till TT.

Det ser ljusare ut för Kungsbacka, vars A-lag åkte ur damallsvenskan i höstas, efter söndagens extra årsmöte. Där valdes stommen till en ny styrelse, när Fredrik Kessler klubbades in som tillfällig ordförande och Per Flakberg fick förtroendet som vice dito.

Kessler, nyinflyttad till Kungsbacka, säger att det var hans fotbollshjärta som gjorde att han själv erbjöd sina tjänster till klubben för två veckor sedan. Han tycker att en så stor kommun ska ha ett elitlag, men inser samtidigt att den största utmaningen kvarstår: jakten på spelare.

En spelare klar

På måndagen skrev den första spelaren på för klubben, och tränaren Per-Arne Lundqvist sägs ha en ”ganska gedigen” lista på spelare som han har kontakt med. Dessutom kommer Kungsbacka att bjuda in till ett provspel den 22 februari för att locka ytterligare talanger.

En trupp på minst 14 spelare behövs för att laget ska kunna vara redo för premiären i elitettan, mot Jitex den 4 april, säger Fredrik Kessler.

– Det vore att ljuga att inte säga att det var en utmaning. Men vi fick vårt första kontrakt klart i dag och sedan har vi dialog med ganska många. Vi hade en mer gedigen lista än vad jag trodde. Sedan har vi kort om tid, och så mycket pengar har vi inte, men vi får titta på alternativa lösningar, säger Fredrik Kessler.

Lokal prägel

Han fungerar som ordförande fram till det ordinarie årsmötet den 15 mars. Vid det laget hoppas han att Kungsbacka åter ser ut mer som en elitförening. Ett delmål är att framöver återgå till föreningens tidigare koncept, med ett närmare samarbete med klubbar i närheten, för att sätta en lokal prägel på laget.

– För oss finns det inget annat än att vi har ett lag den 4 april när serien sätter igång. Och till årsmötet har vi sagt att minimum är att vi har klart med fem personer i styrelsen och fem personer i en arbetsgrupp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer