FC Rosengård ställs mot Markus Lindbergs (tränare) Västerås BK30. Foto: Bildbyrån/Privat

Ställs mot svenska mästaren: ”Ett pussel att få loss spelarna från sina jobb”

Uppdaterad
Publicerad

Nio lag tackade nej till att ersätta LB07 i Svenska cupen.

Men med hjälp av externa pengar kunde division 1-laget Västerås BK 30 ta chansen.

– Vi fick förfrågan i fredags och det var bara att le, säger tränaren Markus Lindberg till SVT Sport.

Det har varit flera turer fram och tillbaka om vilket lag som ska möta FC Rosengård i Svenska cupens första omgång sedan LB07 i förra veckan meddelade att de lämnar sin plats i både elitettan och cupen på grund av dålig ekonomi.

Efter nio nej kunde division 1-laget Västerås BK30 i dag tacka ja till att möta regerande mästaren på lördag.

– Jättekul. Vi fick förfrågan i fredags och det var bara att le. En fantastisk utmaning och en jätterolig match att få, samtidigt som vi vet om att det är ett av Sveriges bästa lag. Men det ska bli otroligt roligt. Det är ovärdeligt för tjejerna att de ska få ett kvitto på var de står, säger tränaren Markus Lindberg till SVT Sport.

”Hittat en sponsor”

Hur tog spelartruppen emot beskedet?

– Vi kommer prata med spelarna ikväll. Vi har haft dialog med dem under tiden. Vi har ju inte en professionell trupp på det sättet, de är ju inte anställda och de har jobb vid sidan om så det har varit ett litet pussel att få loss dem från jobb då vi behöver åka redan på fredag. Men det är löst och spelarna har tagit emot det väldigt positivt.

Det var en hel del klubbar på vägen som tackade nej. Var det aldrig aktuellt för er?

– Frågan var uppe. Det är ju en kostnad givetvis, med att göra resan ner och hotellövernattningar på det. Första aspekten var den ekonomiska delen men där har vi hittat en sponsor som går in med de pengarna. När det var klar kände vi väl att så länge spelarna kommer loss kan vi inte tacka nej.

KLIPP: Efter MFF-nobben – LB07 tvingas kliva ned

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.