Real Madrids målvakt Misa Rodríguez stöttas efter att ha blivit utsatt för påhopp i sociala medier. Foto: Marcu Asensio på Twitter/Bildbyrån

Real-spelaren stöttas av storklubbar efter raderade inlägget

Uppdaterad
Publicerad

Hon delade en bild.

Och möttes av kvinnofientliga kommentarer.

Nu backas Real Madrids Misa Rodríguez av flera stjärnor och storlag.

Efter Real Madrids 3–1-seger i första Champions League-kvartsfinalmötet med Liverpool lade målvakten Misa Rodríguez upp en bild på Twitter. Där Reals Marco Asensio firade sitt mål vid vinsten i ena bilden, och hon firade i den andra med en text som översätts till “samma passion”.

Men 21-åriga Real Madrid-målvakten raderade det, enligt AS tvingades hon att ta emot många nedvärderande kommentarer och sexistiska påhopp.

– Det är väldigt fega människor som står bakom och väljer att skriva dessa ord. Jag vet inte exakt vad som skrivits, men det är klart det är otroligt fel. Det är en kamp vi måste ta varje dag, varje gång någon spelare får ta del av det, säger lagkamraten Kosovare Asllani enligt Fotbollskanalen.

”Ska inte existera i vårt samhälle”

Och fler än svenska landslagsstjärnan väljer att ta ställning och visa sitt stöd till Rodríguez. Asensio lade nästan upp samma bild som hon hade tagit bort, med texten “samma passion” samt med en mening till – “låt aldrig någon eller någonting hindra dig från att säga vad du tycker”.

Han fick sällskap av flera lagkamrater, och i rörelsen anslöt även klubbar som Barcelona, Everton och Tottenham. De delade en bild på sina dam- respektive herrlag som jublar bredvid varandra.

Asllani anser att uppslutningen är otroligt viktig.

– Det är samma sak när det kommer till rasism och hur folk beter sig på nätet. Det är på en nivå som inte ska existera i vårt samhälle, viktigt att man ställer sig bakom henne och varenda gång någon får näthat på det sättet. Det är inte okej, säger landslagsmittfältaren.

KLIPP: Asllani tillbaka i Reals startelva – nätade direkt (4 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.