• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal på Porsön i Luleå kommun, Norrbottens län. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Ligachefen Javier Tebas säger att man kommer få fram en lösning. Foto: TT

Läppläsare ska lösa rasismbråket i La Liga

Uppdaterad
Publicerad

En läppläsare ska gå till botten med vad som egentligen sades mellan Valencias Mouctar Diakhaby och Cadiz Juan Cala i söndagens match i den spanska fotbollen, berättar ligachefen Javier Tebas.

– Vi jobbar hårt med det här. Vi har beställt alla ljudupptagningar och ska anlita en expert på läppläsning, säger Tebas.

Matchen stoppades tillfälligt i 25 minuter efter att Diakhaby anklagat Cala för att ha fällt rasistiska kommentarer. Valencia klev av planen och vägrade först spela vidare, men ändrade sig sedan och matchen kunde återupptas. Diakhaby byttes dock ut.

Cala har förnekat att han har sagt något rasistiskt och har kallat uppståndelsen för en offentlig lynchning. Diakhaby och Valencia står fast vid rasistanklagelserna och klubben har sagt i ett uttalande att man inte litar på Calas förklaring.

Ligachefen uttalar sig

Ligachefen Javier Tebas menar dock att det inte är Juan Cala som uttrycker sig rasistiskt.

– Vi har en ljudfil på en och en halv minut efter incidenten och han som säger det har en sydamerikansk dialekt, därför kan det inte vara Juan Cala. Vi kommer att identifiera vem som säger vad och reda ut det här, säger Tebas enligt Mundo Deportivo.

– Vi jobbar hårt med det här. Vi har beställt alla ljudupptagningar och ska anlita en expert på läppläsning. När vi är klara kommer en rapport, säger Javier Tebas.

ARKIV: Här lämnar de planen i protest (6 april)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Valencia lämnade planen efter att Mouctar Diakhaby, nummer tolv, utsattes för en misstänkt rasistattack. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer