Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Valencia lämnade planen efter att Mouctar Diakhaby, nummer tolv, utsattes för en misstänkt rasistattack. Foto: TT

Valencia-spelarna lämnar planen – mitt under match

Uppdaterad
Publicerad

Valencias spelare gick av planen i spanska ligamatchen mot Cadiz.

Mouctar Diakhaby utsattes för rasism av en motståndare, enligt Valencia.

Diakhaby ville att matchen skulle spelas klart – men han byttes ut.

Försvararen Juan Cala gav Cadiz ledningen i den 14:e minuten. Fem minuter senare kvitterade Kevin Gameiro för Valencia.

En knapp halvtimme in i matchen hamnade Cala och Valencias Mouctar Diakhaby i en duell med varandra. Sedan såg man hur spelarna fortsatte prata med varandra och Diakhaby följde efter Cala till mittplan.

Spelet avbröts.

Diakhaby var väldigt upprörd, lagkamraterna fick hålla tillbaka honom. Försvararen uppges ha påpekat för domarna att han blev utsatt för rasism.

Gick av planen

Diakhaby valde sedan att gå av planen och övriga spelare i Valencia följde efter honom in i omklädningsrummet. Spelarna i Cadiz stod kvar på planen.

Valencia-spelarna kom tillbaka in på planen för att återuppta matchen. En spelare saknades dock: Mouctar Diakhaby. Han bröt matchen efter incidenten med Cala.

Valencia skrev ”Nej till rasism” på Twitter. Klubben skrev också att spelarna hade haft ett möte och bestämt sig för att fortsätta spela. Enligt Valencia hade Diakhaby sagt till övriga lagkamrater att fullfölja matchen.

Cadiz vann matchen efter att Marcos Mauro nickat in 2-1 i 88:e minuten.

”Han ville inte fortsätta”

Efter matchen berättar Valencias lagkapten José Gayà om det som hänt:

– Diakhaby sa till oss att han fått ta emot förolämpningar från motspelaren. Och det kan vi såklart inte stå bakom. Vi bestämde oss för att lämna planen och vi väntade på vad som skulle hända, säger han i C More:s sändning och fortsätter:

– Vi kom tillbaka till planen för att vi fick höra att vi troligen skulle förlora tre poäng, möjligen fler, om vi inte gjorde det. Och Diakhaby bad oss att återvända, vi gjorde det för att han bad oss om det. Han sa att han inte ville fortsätta men han bad oss att göra det.

Enligt Gayà var Diakhaby var väldigt sårad efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer