Suarez: ”Det störde dem att jag och Leo kom så bra överens”

Uppdaterad
Publicerad

Den uruguayanske anfallsstjärnan Luis Suarez tror att hans vänskap med Lionel Messi var orsaken till att han inte längre var önskad i Barcelona.

– Det kanske störde dem att jag och Leo (Messi) kom så bra överens. Att vi hade en så fin relation, säger han till ESPN.

Då Ronald Koeman tog över, med Henrik Larsson som tränare, var Suarez inte längre önskad i Barcelona. Det efter sex framgångsrika år i klubben.

Själv tror Suarez, som nu har gått till Atletico Madrid, att relationen med Messi var orsaken. Men inte för att relationen var dålig – utan tvärtom.

”Jag kan inte hitta någon annan orsak”

– Vi letade alltid efter varandra på planen, men det var för lagets bästa och inte för vår egen skull. Vi förstår varandra. De kanske ville att han skulle spela mer med andra lagkamrater. Det kan ha att göra med det. Jag kan inte hitta någon annan orsak till att de ville splittra på oss, säger 33-åringen.

Koeman har en annan version av det inträffade.

– Jag har en bra relation med Luis, men klubben sa att vi var tvungna att föryngra, säger han till nederländska Nos och fortsätter:

– Det hade blivit svårt för honom att få spela, jag gjorde det klart för honom. Han tyckte att det var jobbigt men jag hade inga som helst problem med honom.

Barcelona har inlett säsongen med sju poäng på tre matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.