Malmö FF:s nyförvärv Romain Gall. Foto: Bildbyrån

Succéspelaren klar för Malmö FF: ”Ett bra steg för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Han har varit en av allsvenskans bästa spelare den här säsongen.

Nu byter succémannen Romain Gall, 23, norr mot söder och lämnar Gif Sundsvall för konkurrenten Malmö FF.

– MFF är Sveriges främsta klubb och ett bra steg för mig att ta för att fortsätta att utvecklas, säger han i ett pressmeddelande.

Med sju mål och tre assist på 13 matcher den här säsongen har Romain Gall gjort stor succé i överraskningslaget Gif Sundsvall.

”Giffarna” tippades av många sist i tabellen, men huserar just nu på tionde plats efter att nyligen ha varit så högt som femma.

Men nu tappar norrlänningarna en av sina viktigaste spelare.

Franskamerikanen Romain Gall har skrivit på ett kontrakt med regerande mästaren Malmö FF som sträcker sig till och med 2022.

– Det är en stor klubb med höga ambitioner. Jag hoppas på att kunna bidra med kreativitet, hårt arbete och mål. Jag ska ge allt jag kan på planen, säger Gall i ett pressmeddelande.

Sportchefen Daniel Andersson om nyförvärvet:

– Romain Gall har haft en stark och snabb utveckling i Gif Sundsvall. Han kan tillföra spännande egenskaper som vi kanske inte har i truppen sedan Mattias Svanberg lämnade. Det är en snabb spelare som är duktig en mot en och bra i djupled, säger Andersson.

Den speedige och kreative Gall gör sin första träning med skåningarna nu på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.