Foto: Bildbyrån.

Nye ÖFK-tränaren blir kvar: ”Imponerad av visionerna”

Uppdaterad
Publicerad

Ian Burchnall blir kvar säsongen ut – och pratar nu om framtiden, Saman Ghoddos och Daniel Kindberg.

– Jag är så imponerad av Daniels vision och sätt att se på fotboll, säger Burchnall till SVT Sport.

Östersunds FK charmade Fotbollseuropa för ett halvår sedan, men därefter har det gått tyngre.

Ordförande Daniel Kindberg har tagit timeout efter misstankar om ekobrott, yrvädret Ken Sema flyttade till Watford och försvarsklippan Sotirios Papagiannopoulos till FC Köpenhamn.

Dessutom lämnade tränare Graham Potter för Swansea. Tanken var att ersättaren Ian Brunchall, 35, skulle leda laget i två matcher – men ÖFK meddelar nu via sin officiella hemsida att han blir kvar säsongen ut.

– Klubben är nöjd med mitt arbete och vill ha kvar mig permanent. Jag är nöjd med inledningen och hur gruppen har svarat på min filosofi, och absolut vill jag fortsätta vara en del av en så ambitiös klubb, säger Brunchall till SVT Sport.

Inget nytt om Ghoddos

Engelsmannen har plockat fyra av sex poäng. Först vände och vann Östersund mot Hammarby, innan Saman Ghoddos räddade poäng mot Malmö med en vacker frispark.

– Saman är en fantastisk spelare, men det visste jag sedan innan. Det är inget förvånande, och det är därför han är eftertraktad. Samtidigt har vi många bra spelare här och när kuggar som Ken och ”Sotte” lämnat gäller det för nya spelare att kliva fram.

Saman har länge ryktats bort. Vad är status?

– Det finns ingenting nytt just nu. Han tränar med laget som vanligt och är förhoppningsvis tillgänglig nästa match mot Trelleborg. Du vet hur det är i transfervärlden, att något kan hända väldigt fort, men just nu finns inget nytt att rapportera.

Gillar Kindbergs visioner

När det gäller Kindberg menar Burchnall att han var en starkt bidragande orsak till klubbvalet.

– Jag har precis klivit in och vet inte hur det fungerade förr, men kan säga att en av anledningarna till att jag ville vara med på den här resan var Daniel. Jag pratade med honom, hörde hans visioner och blev så imponerad av hur han ser på fotboll, av hans ambitioner.

Vad är era ambitioner i år?

– Det är tråkigt att säga, men jag fokuserar bara på nästa match och att bli bättre varje dag. Det viktigaste har varit att hitta stabilitet efter att tongivande spelare och ledare lämnat. Hittills har vi visat karaktär i båda matcher. Lagandan är på topp.

Östersund ligger femma i Allsvenskan efter 13 omgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.