Joel Asoro. Foto: TT

Potters första värvning – svenske talangen klar för Swansea

Uppdaterad
Publicerad

Graham Potter har plockat in sin första värvning till nya klubben Swansea.

Och det blev svenske talangen Joel Asoro som skrivit på ett fyrårskontrakt.

– Jag ser fram emot att jobba med honom, och prio ett för oss är att ta upp klubben till Premier League där den hör hemma, säger Asoro till Swanseas hemsida om tränaren Graham Potter som tackade för sig i Östersund tidigare under sommaren.

19-åringen lämnar Sunderland som åkte ur engelska Championship i våras, men stannar alltså kvar i samma division nu när han har skrivit på för Swansea.

– Det känns väldigt bra, jag har gillat att se Swansea i Premier League. De gillar att hålla mycket i bollen och den spelstilen tycker jag om, säger Asoro.

Asoro flyttade från Brommapojkarna till Sunderland för två år sedan. Förra säsongen i Championship startade han i elva matcher och byttes in i femton för Sunderland – och anfallaren/högermittfältaren gjorde tre mål.

Joel Asoro blir Swanseas tredje svensk, sedan tidigare spelar VM-spelarna Martin Olsson och Kristoffer Nordfeldt där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.