Potter på plats i Swansea – hyllar Östersund: ”En plats jag var lycklig på”

Uppdaterad
Publicerad

Graham Potter har landat i Swansea och höll vid elvatiden sin första presskonferens. Där tackade han Östersund för tiden i klubben och staden.

– Det var inget lätt beslut att lämna efter drygt sju år. Jag har fantastiska minnen, säger han.

Graham Potter valde att lämna Östersund för att ta över huvudansvaret i Championship-klubben Swansea City. Klockan elva idag höll han sin första presskonferens där han gav sin syn på beslutet att lämna Östersund.

– Det var inget lätt beslut att lämna ett ställe efter sju och ett halvt år. Jag fick vara med och bygga laget från fjärdedivisionen. Familjen har byggt upp ett liv där som måste ryckas upp och börja om.

När han kom till Östersund 2011 startade klubben om i division två för att sex år senare ta sig till Europa League, där de tog sig vidare från gruppen och besegrade Arsenal på bortaplan. Under presskonferensen pratar Potter om framgången i Östersund och pekar på en särskild grej.

– Vi ville utsätta spelarna för situationer där de kunde förbättras, inte bara som fotbollsspelare utan även som människor. Vi utsatte oss för situationer vi inte var så bekväma i. Sjunga, dansa, skriva en bok, måla. Vi utvecklades som människor men också som lag.

Graham Potter har tidigare spelat i de engelska högstaligorna men nu blir första gången som tränare. Och han verkar gilla det här med att ta över lag som är i behov av en renovering.

– Sista två, tre åren har klubben inte varit där de vill vara och har gått ifrån sin identitet.  För mig känns det som en möjlighet att få vara med och bygga upp laget igen.

Han tar även med sig assisterande tränare Billy Reid och scouten Kyle macauley och kommer minnas tillbaka på tiden i Östersund med glädje.

– Jag har fantastiska, fantastiska minnen. Jag valde att lämna en plats jag var lycklig på och det skulle jag aldrig göra om jaga inte kände stöden från Swanseas ledning, ägare, spelare och supportrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.