Smajl Suljevic åtalas för misshandel Foto: Bildbyrån

Suljevic åtalas efter skallningen mot Khalili

Uppdaterad
Publicerad

Dalkurds Smajl Suljevic åtalas för misshandel efter skallningen av Hammarbys Imad Khalili.

– Jag har funnit bevisningen tillräcklig för att väcka åtal, säger åklagare Linnea Bergkvist till Fotbollskanalen.

Det var i augusti efter 2–3 mötet mellan Dalkurd och Hammarby som bråk uppstod mellan Hammarbys Imad Khalili och Dalkurds Smajl Suljevic. Suljevic skallade Khalili på parkeringsplatsen utanför arenan och Hammarby valde att polisanmäla händelsen.

Nu har åklagare Linnea Bergqvist valt att åtala Suljevic för misshandel.

– Baserat på det har jag tagit ställning i sakfrågan och då har jag funnit bevisning tillräcklig för att väcka åtal. Och då har jag väckt åtal för misshandel, eller kommer att komma väcka åtal i dag, säger åklagaren Linnea Bergkvist till Fotbollskanalen.

Suljevic har under utredningen varit avstängd av Dalkurd men enligt åklagaren han nekar till brott. Efter händelsen bad Suljevic om ursäkt i sina sociala medier.

”Jag har bett om ursäkt till Imad Khalili personligen och jag är ledsen för den situationen som uppstod men framför allt för mitt agerande utifrån den Jag önskar att jag kunde göra det ogjort men vi är bara människor”, skrev han då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.