Pia Sundhage och Hope Solo. Foto: Bildbyrån

Sundhage: ”Bara oförskämt av Solo”

Uppdaterad
Publicerad

Pia Sundhage går hårt åt den förre storspelaren i USA, Hope Solo, efter dennes kritik mot den amerikanska förbundskaptenen Jill Ellis i BBC. Sundhage rycker ut till Ellis försvar.
– Det är oförskämt av Hope Solo. Jill Ellis gjorde mig bra som coach, hon var min assisterande i USA, säger Pia Sundhage till Expressen.

Det var i en podd i BBC som den förre, ofta kontroversiella målvakten, Hope Sole gick till stenhård kritik mot USA:s nuvarande förbundskapten Jill Ellis. Hon sa bland annat:

– Jill är inte den ledaren jag vill att hon ska vara. Hon förlitar sig väldigt mycket på sina assisterande tränare och faller under press, sa Solo bland annat i BBC.

Ellis var tidigare assisterande förbundskapten under Pia Sundhage i USA. Och Sundhage är inte sen att rycka ut till hennes försvar.

”Bara oförskämt”

– Det är oförskämt av Hope Solo. Jill Ellis gjorde mig bra som coach, hon var min assisterande i USA, säger Pia Sundhage till Expressen.

Sundhage har själv varit i flera diskussioner med den ofta debatterande Solo.

– Jag har suttit i många diskussioner med Solo, jag har varit enig med henne, jag har varit oenig med henne. Hon har haft bra argument ibland. Men det här är bara oförskämt av Hope, ingenting annat, fortsätter Sundhage.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer