Pia Sundhage. Foto: Bildbyrån.

Sundhages Brasilien förlorade mot USA

Uppdaterad
Publicerad

Pia Sundhage tog OS-guld med USA både 2008 och 2012.

I natt mötte hon för första gången USA sedan hon blev förbundskapten för Brasilien.

Men det blev förlust med 2-0 i SheBelieves Cup.

Pia Sundhage tog dubbla OS-guld som förbundskapten med USA innan hon lämnade för samma roll i Sverige. 2019 tog Sundhage över som förbundskapten för Brasilien och för bara en knapp månad sedan valde 60-åringen att förlänga kontraktet till 2024.

Men hon har fortfarande en del att jobba på med Brasilien. Under natten till måndagen mötte hon för första gången USA som förbundskapten för Brasilien när lagen gjorde upp i träningsturneringen SheBelieves Cup, men det blev förlust med 2-0.

Rapinoe avgjorde

Brasilien som i turneringens första match körde över Argentina med 4-1 fick en tuff start när Christen Press satte 1-0 redan i den elfte minuten innan Megan Rapinoe punkterade matchen till 2-0 i 88:e minuten.

Storstjärnan Alex Morgan gjorde sin första start för USA sedan VM 2019 men blev utbytt mållös efter 70 minuters spel.

I och med segern sitter nu USA i förarsätet för att ta hem SheBelieves Cup som spelas som ett gruppspel. Det räcker nu att de ta en poäng i sista matchen mot Argentina för att ta hem turneringen. Brasilien möter Kanada i sin sista match.

Träningslandskamper

USA logo

USA

2 - 0

Brasilien logo

Brasilien

Exploria Stadium, Orlando, FL

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.