Foto: Bildbyrån

Gif-hjälten Linus Hallenius upp i skytteligaledning

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen var hans bästa i karriären.

Nu fortsätter Linus Hallenius att ösa in mål – efter två nya fullträffar i Sundsvalls 3–1-seger hemma mot Falkenberg så toppar han den allsvenska skytteligan.

– Jag har utvecklats en hel del sedan jag kom hem till Sundsvall, säger skyttekungen till C More.

Tvåa i skytteligan i fjol med 18 fullträffar.

Nu är Linus Hallenius på väg mot en ny kanonsäng för sitt Gif Sundsvall.

I bottenmötet hemma mot Falkenberg satte han enkelt ledningsmålet 1–0 i den 39:e minuten efter att ha slagit in en retur på ett stolpskott från David Batanero.

– Jag trodde nog att hans skott skulle gå in, men den träffade stolpen och då lyckades jag toffla in returen. De räknas de också, säger Hallenius.

Byttes ut till stora applåder

I den 66:e minuten stod Oliver Berg för ett fint instick för Hallenius att springa på i djupet. Snyggt placerade han in 2–0 med sitt sjätte mål för säsongen. Därmed toppar han skytteligan två mål före en kvartett som alla står på fyra fullträffar.

– Det är ett mönster som vi har tränat på när vi kommer med rättvända spelare. Det var en bra passning och avslutet var det inte heller något fel på, säger anfallaren, som också hade ett tredje mål bortdömt för offside.

I slutminuten byttes Hallenius ut till stora applåder från hemmapubliken på NP3 Arena. Inhopparen Peter Wilson behövde knappt 90 sekunder på sig för att punktera matchen med sitt 3–1-mål.

”Vi var för naiva”

Falkenberg hade dessförinnan reducerat i den 85:e minuten och saknade inte målchanser under matchen. Totalt hade de elva avslut jämfört med åtta för ”Giffarna”.

– Vi var lite för naiva. Sundsvall spelar rätt bra fotboll, det får man ge dem, men de spelar sig inte till de första två målen, säger Falkenbergs tränare Hans Eklund till C More.

När Linus Hallenius intervjuades efter matchen korrigerade han C Mores kommentator.

– Jag hörde att du sa att jag gjorde 17 mål i fjol, men jag gjorde 18. Jag vill bara korrigera dig där. Det är alltid kul att göra mål, men när vi är starka som lag så blir det enklare som forward att göra mål, säger han.

Allsvenskan

GIF Sundsvall logo

GIF Sundsvall

3 - 1

Falkenbergs FF logo

Falkenbergs FF

NP3 Arena, Sundsvall
Publik: 3585
Domare: Kaspar Sjöberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.